Skip to content

Importanta tehnicilor Optimizare seo (Search Engine Optimisation) numai pentru motoarele de cautare

October 31, 2012

Potrivit Secret Blog un fost angajat Google, Andre Weyher, a ales sa rupa tacerea si sa spuna cum vede Search engine strategiile SEO actuale dar si ce s-a schimbat in ultimele luni. Nu se intampla ca in fiecare noapte sa auzi pe cineva incepand cu Motoarele de cautare si pe care nu il cheama Matt Cutts sa discute despre strategii promovare seo si optimizare site. Profilul lui Andre Weyher de LinkedIn mentioneaza posturile ocupate la Search engine in decursul timpului. In interviul acordat acesta el ajuta webmasterii sa inteleaga cat de cat cum vede Google o parte strategii si tactici SEO. Inainte ca articolul sa apara aceia plecand de la la Search engine nu au vrut sa comenteze insa dupa aparitie, oficialii motorului de cautare au sustinut ca Andre Weyher nu a ocupat la Google pozitiile din LinkedIn. Weyher a explicat ca fiecare persoana de la ’search quality team’ acopera o anumita ‘piata’. Despre Link Building, Andre Weyher sustine ca toata lumea a stiut ca Penguin a vizat link-urile dar nimeni nu a crezut ca impactul asupra website-urilor o sa fie destul de de mare.

”In acesta etapa Search engine, numai un webmaster fara minte ar putea sa se mai bazeze pe aceleasi practici pe care le folosea cu succes in momentul acesta 8 luni”, a spus Andre Weyher. Cand vorbeste de etapa, Weyher se refera la Penguin care a fost updatat la sfarsitul lui Aprilie. Motoarele de cautare a estimat ca o sa afecteze trei la suta dintre rezultatele cautarilor. Apoi au mai fost 2 modificari la Penguin, la sfarsitul lui May si inceputul lui Octombrie. ”Sa luam Page Rank ca exemplu; in trecut daca obtineai link plecand de la oricare website impreuna cu PR mare era mereu folositor insa acum conteaza mai mult tema site-lui, relevanta. Acesta este noul PageRank”, a spus Weyher. Despre inscrierea in directoare, fostul angajat Search engine afirma este o metoda inca buna doar daca acele directoare sunt de nisa, de calitate buna, moderate.

Provenienta backlink-urilor conteaza foarte mult, Weyher afirma ca este deosebit cum arata locul din care se indreapta. Daca poate fi cat priveste o pagina in care sunt ‘atarnate’ mai multe link-uri sau daca sunt prea multe link-uri cu anchor text identic s-ar putea sa fie probleme. In incheiere, Weyher a dat un sfat “Incearca sa construiesti un website ca si cum SEO nu ar realizeaza parte din planul tau” de optimizare seo

YouTube nu poate fi decat un site un poti sa asculti muzica si sa vezi clipuri amuzante.
Poate fi al doilea mare motor de cautare din lume care te poate ajuta la optimizarea SEO. In acest articol o sa iti scriu concret si voi da un exemplu despre cum poti realiza trafic si beneficii numai pentru site-ul tau utilizand YouTube.
Clipurile de pe YouTube apar tot mai mult la rezultatele cautarilor din Google astfel un singur clip incarcat ti-ar putea ajuta foarte destul de mult in privinta traficului. Cum asta? Simplu. Sub clip ai posibilitatea sa iti pui anumite date si sa pui si link-ul site-ului sau blogului pe care vrei sa-l promovezi.
Cu siguranta o parte dintre cei interesati de videoclip vor accesa si link-ul pus de tine. Am promis un exemplu real asa ca poti sa-l citesti in continuare. Deschide Motoarele de cautare si cauta ‘enter sandman’ poate fi o piesa plecand de la Metallica.
Nu ai cum sa o retazi numai pentru ca poate fi pe primul spatiu. Negresit la primele rezultate cand cauti ceva mai cunoscut apare Wiki, situatia s-a schimbat. Intra pe YouTube si vei vea ca persoana care a uploadat clipul si-a pus si link-ul blogului. Clipul dispune mai mult de 62 de milioane de vizualizari. Socoteste in momentul acesta ce trafic a avut acel blog daca cel putin 3 la suta dintre aceia care au vizitat clipul au intrat si pe blogul respectiv. Suna corect? Ce ai tu de facut? Sa zicem ca ai un website in care prezinti categorii de de camioane. Uploadeaza – sau il poti face in aceste locuri – un clip impreuna cu tot felul de camioane si pune asa cum trebuie cuvantul cheie. Filmuletul sa se numeasca de ex. Cele mai frumoase camioane, Tiparuri de camioane, Camioane performante. E cat priveste un exemplu dar ai prins faza. Nu uita sa iti pui link-ul catre site-ul pe care vrei sa-l promovezi. Linkul il poti pune pe compler site-urile de socializare. Odata cu cat dispune mai multe vizionari odata cu foarte dispune mai multe sanse de a urca si in google Motoarele de cautare.

La fel de importanta precum avansare si promovare site in sistemele social media, poate fi si avansare Optimizare seo (Search Engine Optimisation). La ora din zilele noastre, shearch engine GOOGLE, fiind cel mai utilizat motor de cautare de catre utilizatorii in mediul online din Tara noastra, distractie un rol extrem de apreciabil in generarea de trafic targetat, ajuntand viitori clienti sa ajunga intr-o maniera extraordinar de simpla, la serviciile sau produsele cautate. Poate fi extraordinar de important sa tinem cont de toti factorii care influenteaza clasificarea in topul de cautare Search engine, astfel reusind sa transformati vizitele potentialilor oaspeti din website-ul dumneavoastra in profit.

Modificarile radicale din cadrul algoritmului de cautare (Penguin & Panda) ne garanteaza faptul ca noul fel de clasificare in topul de cautare Search engine se realizeaza nivelul de efort depus si calitatea acestuia in procesul de optimizare si promovare a unui serviciu de realizare site web.

Advertisements

From → Uncategorized

Comments are closed.

%d bloggers like this: